Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt och för att följa upp hur webbsidan används. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Styrelse och VD

Niclas Fredrikson

VD Eterum AB

Utbildning och erfarenhet 

Niclas Fredrikson har mer än 20 års erfarenhet från ledande befattningar inom pensions- och försäkringsbranschen. Nordea Liv & Pension, Swedbank, Skandia, Länsförsäkringar och Danica är några av de bolag som Niclas arbetat inom. De senaste nio åren har han varit chef för försäljning och chef för affärsutveckling hos Nordea Liv och Pension. Niclas Fredrikson har lång erfarenhet som ledare och drivit utvecklingen av nya affärsmodeller, produktpaketering och integrerade digitala processer. Niclas har en jur.kand från Uppsala universitet.

Roland Johansson

Styrelseordförande Eterum AB

Utbildning och tidigare erfarenhet

Roland arbetar för närvarande som konsult inom management och finansiell rådgivning. Tidigare verksam inom familjeföretag, egna företag samt som bankchef på Föreningsbanken Vännäsby.

Övriga styrelseuppdrag

Styrelseordförande i Solidar AB, Eterum AB och i Solidar Direct AB (vilande). Ledamot i JAROJE Holding AB, Telecenter i Bygdeå AB, Telecenter Direct AB (vilande) och Baggböle2 vattenförening. Suppleant i KL Johansson Maskin Försäljning Aktiebolag, BRÅAB Aktiebolag, KLS Fastigheter och Calesi aktiebolag.

Jens Johansson

Styrelseledamot i Eterum AB

Utbildning och tidigare erfarenhet 

Ekonom, Umeå Universitet. Tidigare bland annat koncerncontroller och redovisningschef i Solidar AB och arbete med strategisk utveckling av verksamheter. Jens är certifierad svensk och amerikansk civilflygare.

Övriga styrelseuppdrag 

 Styrelseordförande i Telecenter Umeå AB och Iedamot i Telecenter Direct AB (vilande).

Anders Thorsell

Styrelseledamot i Eterum AB

Utbildning och tidigare erfarenhet 

Jurist, Stockholms Universitet. Tidigare bland annat företagschef vid Catella Förmögenhetsförvaltning, vd för svenska Banque Invik, projektledare inom HQ Bank samt chef över Corporate Finance-verksamheten på den isländska investmentbanken Glitnir AB.

Övriga styrelseuppdrag 

Ledamot i Interfox Resources AB, Connector Corporate Finance AB och Acroterra Lithium AB.