Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt och för att följa upp hur webbsidan används. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Aktuellt

Ny rådgivare för privatsparare mitt i livet

2018-04-10

 Niclas Fredrikson blev VD i Solidar Pension under 2017. Han kom närmast från Nordea där han bland annat har varit ansvarig för affärsutveckling inom liv och pension. Han startar nu rådgivningsverksamheten Eterum. Företaget vänder sig till privatsparare som står mitt i livet eller närmar sig pensionen och vill ha råd utifrån sina egna förutsättningar.

 - Det finns ett stort behov av individuellt anpassade och neutralt baserade råd som tar ett helhetsgrepp kring planeringen av den egna privatekonomin. Det är ett stöd som många kunder säger sig vilja ha men inte får idag. Nu startar vi en verksamhet som gör det enkelt för kunden att få hjälp med privatekonomin oavsett om du arbetar eller precis har gått i pension, säger Niclas Fredrikson.

Eterums verksamhet är inriktad på att ge kunden en helhetsinsikt i sin privatekonomiska situation, råd om agerande och neutralt stöd i valet av tjänster och produkter på marknaden. Eterum kommer att tillhandahålla ett stort och brett utbud av produkter och tjänster från en mängd olika leverantörer. Tjänsterna är helt abonnemangsbaserade och kommer att tillhandahållas i digitala kanaler och via rådgivningsmöten.

- Jag kom till Solidar med uppdraget att digitalisera rådgivningen över tid. Sedan dess har förutsättningarna förändrats. Eterum är självständig verksamhet vars strategi och inriktning kommer vara digital från början, säger Niclas Fredrikson.

Med i satsningen har Niclas Fredrikson bland annat Helene Jansbo, tidigare marknadschef i Solidar som ansvarar för utveckling av koncept och kundupplevelse, och även det tidigare rådgivningsteamet i företaget.

Den 10 april lanseras Eterums nya hemsida. Lanseringen av Eterums nya digitala tjänsteplattform är planerad till hösten 2018.

*****

För ytterligare information, kontakta:

Niclas Fredrikson, VD Eterum, tel: 076 817 13 77